Sommarens träningskläder

yoga_228505768

Nu när sommaren börjat rusa emot oss är det dags att tänka på träningen under denna period och kläderna för detta. Vi tar oss en snabb titt på några av trenderna man kan förvänta sig se både på gymmet och ute i löpspåren. Som vanligt är internet det bästa källan när man vill hitta specifika kläder och skor. Det är bara att svänga förbi någon av de stora nätbutikerna.

Sommaren är vit

En av de största trenderna vad gäller träningskläder denna sommar är helt klart vitt. Vi hittar allt från luftiga linnen med löst sittande passform till snygga vita golfbyxor. Inte heller får man missa de klassiska vita strumporna som åter igen bli populär till sommaren, såklart även i kompressionsform. Detta är något som för övrigt visat sig vara till stor hjälp inom träning.

Stora märken dominerar

Det är ju inte för intet att de stora märkena inom träningskläder är där de är idag. De kan marknaden utantill och vet hur viktigt det är mer både design och kvalitet. Och medan man ofta ser märken som Nike, Addidas och Puma vara de som mer eller mindre sätter trenderna många gånger, kommer detta från en djup förståelse av vad folk är ute efter och hur man följer trenderna från andra områden i klädbranschen.

Funktionella och praktiska kläder

Till sommaren, men även resten av året, har det varit och kommer säkert fortsätta vara, stor fokus på funktionalitet i våra träningskläder. Som nämnt ovan är ju kompressionskläder en av dessa, men vi ser även funktioner som kläder som luktar mindre av svett, magnetfästen som kan hålla en öppen jacka på plats och härliga detaljer som kläder utan skavande sömmar. Allt detta tillsammans visar på hur högteknologiska våra träningskläder blir jämfört med våra vanliga, och detta är något fler och fler kommer vara ute efter denna sommar och framöver.