Ordning i garderoben

Alla har vi någon gång öppnat garderoben och funderat hur man egentligen ordnat sina kläder, eller om ens försökt att göra detta överhuvudtaget. Och även om man någon gång försökt att få ordning kommer det till slut se ut som innan man började fixa. Men allt är inte förlorat! Det går att få ordning i garderoben med några användbara tips! För den som vill föra detta vidare till andra delar av hemmet finns det en utmaning i ordning som startar den 1 september.

Tips nummer ett rör de kläder som man viker ihop och lägger in i garderoben, som till exempel alla tröjor. Ett smart sätt att ställa in dessa på högkant då man får bättre överskådlighet på dem och det kommer även att spara plats. Det fungerar bäst för tröjor av den lite tjockare varianten då dessa står upp lättare.

Tips nummer två tackar alla plagg man normalt sett hänger upp på galge Genom att haka en galge på en annan kan man faktiskt spara en hel del utrymme, och det använder ju även upp tomrummet som annars finns mellan nederdelen av kläderna och garderobsgolvet. För att haka en galge i en annan kan man använda de små metallbitarna man böjer på för att öppna läskburkar.

Tips nummer tre tacklar halsdukar, sjalar och liknande accessoarer. Dessa kan man lätt organisera på galgar också men genom att fästa ringar i galgen först och låta varje sak hänga i sin egen ring. Ringar från ett duschdraperi fungerar alldeles utmärkt för detta syfte.

Tips nummer fyra hanterar de där delarna av garderoben som är större än de egentligen behöver vara. Genom att skära till lite kartongbitar kan man skapa sina egendesignade fack i garderoben där mindre saker lätt kan organiseras. Måla dock gärna kartongen först så blir det lite snyggare.

Tips nummer fem är för de som upplever att garderoben är lite liten. Lösningen här är att sätta upp krokar eller liknande i insidan av dörren för att ge ännu mer upphängningsyta.