Flugan som trevlig accessoar

Som man så kanske man inte har samma förutsättningar som en kvinna då det kommer till accessoarer. Som tur är så kommer det mer och mer som passar män och männen har blivit allt mer modiga att använda sig av olika typer av accessoarer. Något som är klassiska accessoarer är ju slipsen och flugan. Flugan är en trevlig accessoar som man gärna använder vid mer högtidliga tillfällen.

Det kanske är mest vid bröllop som man tar på sig en fluga och här finns det massor att välja bland. Just till bröllop så kanske man inte väljer en så mönstrad fluga utan i någon färg som man kan matcha med exempelvis bröstnäsduk och scarf. Visst kan det vara trevligt att få klä upp sig ordentligt någon gång och förhoppningsvis så blir det fler tillfällen än just detta bröllop.

Det är alltid en fördel om det står en klädkod på inbjudan till bröllopsfesten. Då har man något att gå efter. Om det exempelvis står klädkod: smoking så gäller färgerna svart eller mörkblå. Det ska vara enkla sidorevär på sidorna och en smokingkavaj. Sommartid så kan en vit smokingkavaj bäras. Skjortan ska vara traditionell med så kallade stråveck. Det var populärt att använda väst tidigare men idag så är det gördel som man oftast använder sig av. Till detta så ska en svart fluga sättas på och svarta lackskor.