Fashionabel under träningen

Precis som så mycket annat finns det även trender i träningskläder, detta beror en hel del på att den sportiga looken varit inne många gånger och är aldrig borta väldigt länge.

4322681-happy-sporty-women

Just nu är en sådan period, moderiktiga träningskläder dyker titt som tätt upp på stan och det är återigen präglade av starka pastellfärger. Man ser främst orange, grönt och marinblått, ofta tillsammans med svart.

Det finns även något vi kallar för ”Sport Glam” som är exakt vad det låter som: glamoröst sportmode. De är i grunden sportmode, med vilka snitt som används, men man kombinerar detta med material som siden och läder. Och gärna en hel del utsmyckningar.

Åtsittande plagg dominerar i år, de bästa är de som är tillverkade i material som kan absorbera svett och hjälpa till att reglera kroppstemperaturen och ändå är bekväma.

Sportmodet följer även andra moden i år med rikligt med tryck och mönster på kläderna. Retrotryck och logos har verkligen kommit till fronten här.

Det absolut viktigaste är att man inte blandar för många olika färger om man inte vill riskera att se ut som en förrymd påfågel.

Vi ser även de skarpa färgerna röra sig nedåt till skorna som man då lätt kan använda som en färgklick i sin outfit om man föredrar mer dämpade färger på kläderna. Hetast just nu verkar vara Adidas, kanske just eftersom de helt klart har hakat på retrotrenden och lyckats hitta en bra balans mellan nytt och gammalt.

Munkjackor och huvtröjor fortsätter att vara en stark trend även i år men finns inte riktigt i samma utsträckning vad gäller de mer skrikande färgerna. Istället ser vi mer retrofärger här som till exempel ljusgrått.

Teknologi har även satt tydliga spår i träningsmodet idag, allt från sportarmband till mobilen till speciella klockor och armband som registrerar puls, genomsnittshastighet och annat intressant. Denna trend har börjat blivit känd som ”wearable technology” och har sin plats både i och utanför sportmodet.