Accessoarer för bästa stilen

För den som är modeintresserad är det självklart att uppdatera garderoben med jämna mellanrum och hålla koll på vilken stil som är den rätta. Men det räcker ändå inte riktigt med kläder. Det krävs något mer för att bli originell, ha något eget, och inte bara vara en kopia av de förebilder som finns i modetidningar och på catwalks.

Olika typer av accessoarer

Några av de vanligaste accessoarerna är väskor, sjalar och klockor, som går att hitta i alla olika prisklasser. Klockor är kanske den vanligaste accessoaren för män, som annars inte brukar ha så många. En annan klassiker är smycken, vilket inte är konstigt. Med rätt smycken kan man lyfta vilken outfit som helst. Några favoriter hittar du här.

På sommaren kan solglasögon ge den rätta looken och på vintern kanske en krage av fuskpäls, ett par handskar eller en hemstickad halsduk kan vara det som saknas. Hattar och mössor finns i olika modeller, och för olika temperaturer och stilar. Kepsen ger en annan stil än stråhatten, som självfallet skapar en annan känsla än den stickade luvan.

Åsikter om accessoarer

Det finns säkert de som har åsikter om hur mycket tillbehör som är lagom. Kan man till exempel ha både hatt och stora örhängen, utan att tappa stilen? Och det finns gott om människor som har uppfattningar om specifika accessoarer, till exempel vilket märke solglasögon måste vara för att inte vara pinsamma att visa sig i.
Den mest livliga debatten om accessoarer verkar ändå vara den som handlar om själva ordet. Hur ska det egentligen uttalas? Ska c:na uttalas som x eller som s? I Språket i P1 reder man ut de olika uppfattningarna och varför de finns. Vad tycker du själv? Vilket uttal är rätt? Och kanske framför allt: vilken accessoar är den rätta att ha just nu?